YUGOSLAVIA

 

Dobrodosli na veb sajt o HH. Princu Waldemar zu Schaumburg-Lippe, Sekundogenitur Nachod i njegovoj supruzi Dr. Gertraud-Antonia Wagner-Schöppl

NAJNOVIJE VESTI NA ENGLESKOM JEZIKU PROVERITE OVDE

 

HH. Prince Waldemar zu Schaumburg-Lippe & his wife Dr. Gertraud-Antonia Wagner-Schoeppl

HH. Princ Waldemar zu Schaumburg-Lippe, i njegova supruga Dr. Gertraud-Antonia Wagner-Schöppl

 

Pre vise od deset vekova, porodica HH. Princa Waldemar zu Schaumburg-Lippe, je uvek igrala vaznu i modernu ulogu u Skandinaviji, Nemackoj i Velikoj Britaniji. Ovaj veb sajt daje informacije o radu HH Princa u savremenom drustvu, biografije porodice, istoriju kraljeva i kraljica kroz vekove, pozadinu aktivnosti i avantura, i izvestavanje o skorasnjim dogadjajima.


HH. Princ Waldemar zu Schaumburg-Lippe, i njegova supruga Dr. Gertraud-Antonia Wagner-Schöppl

 

Porodica

 

Porodica HH. Princa Waldemaar zu Schaumburg-Lippe, i njegove supruge Dr. Gertraud-Antonia Wagner-Schöppl  sastoji se od HH Princ Waldemarove cerke HH Princeze Eleonore Christine i nevestinog sina Dr Mario-Maxa. Princ Waldemar zu Schaumburg-Lippe, Sekundogenitur Nachod je sin HH. nemacke princeze Feodore iz Kraljevskog Dvora Danske i HH. princa Christian zu Schaumburg-Lippe. Njegova rodjaka je Njeno Visocanstvo Kraljica Nemacke Margareta II i on je takodje jedan od pretendenata za dolazak na britanski presto. Religija porodice je reformisticko protestantska (Kalvin).


HH. Princ Waldemar


HH. Princ Waldemar i njegova supruga Dr. Gertraud-Antonia

HH. Prince Waldemar zu Schaumburg-Lippe, Sekundogenitur Nachod, je rodjen u Nemackoj u Klein-Glienicke dvorcu u Berlinu. On je pretendent na britanski presto i rodjak Njenog Visocanstva danske kraljice Margarete II. Njegovi roditelji su bili HH. Princ Christian Schaumburg-Lippe, Sekundogenitur Nachod, sopstvenik Nachod i Ratiborice palate u Bohemiji i Direktor Genitur Buckeburg-a. Puno godina je ziveo u Nemackoj i radio kao menadzer prodaje u IBERIJI. Nakon smrti roditelja preselio se u Dansku, 1977. god i ozenio se kraljevskim fotografom danskog dvora, HH. Ann-Lise, princezom Schaumburg-Lippe, Sekundogenitur Nachod. I sam je postao kraljevski fotograf danskog dvora i director privatne kompanije Elfelt Royal (1893). Njegova cerka HH. Princeza Eleonore-Christine af Schaumburg-Lippe, Sekundogenitur Nachod je rodjena 1978. god. Nakon razvoda radio je kao drzavni sluzbenik, komunalni radnik i direktor odbora. Nakon par godina ponovo zivi u Nemackoj. Dvadesetog septembra 2008 ozenio se voljenom suprugom LAbg.aD. Mag. Mag. Dr. Gertraud-Antonia Wagner-Schöppl u carskoj palate Sembrun u Becu, Austrija.

 

Dr. Gertraud-Antonia

Dr. Gertraud-Antonia i njen suprug HH. Prince Waldemar.

Magistar prava, magistar veterine, Dr Gertraud-Antonia Wagner-Schöppl, bivsa clanica zakonodavnog sabora Salzburga, rodjena je u Salzburgu. Ona je bila cerka  metalo-industrijalca i poslovne zene Mag.iur. Dr.iur. Edith Schöppl i biznismena Adolf Schöppl. Otvorila je svoju privatnu veterinarsku kliniku i bila nacelnik okruznog veterinarskog odeljenja i drzavni doktor veterine. Stanovnici saveznog okruga Salzburga u Austriji su je izabrali za politicara zakonodavnog saveta, tako da je radila u zakonodavstvu i menjala zakone na dobrobit ljudi i zivotinja. Za njen rad i sluzbu odlikovana je mnogim znamenjem, kao sto je zlatno odlicje Salzburga, ili andjeo od gradonacelnika grada Salzburga. U Briselu, radila kao clan odbora jedne nevladine organizacije. Takodje, Diplome o naucnoj zastiti zivotinja bile su nagradjivane. Pre nekoliko godina, zavrsila je studije prava i diplomirala kao magistar. Sa bivsim muzem Dr Helmut Wagnerom, doktorom medicine, rodila je sina Mag.Dr.iur. Mario-Max Schaumburg-Lippe, MAS, LL.M, (1977), koji je usvojen od voljene HSH, Helge Claire Lee Princeze Schaumburg-Lippe, Sekundogenitur Nachod, jer nije mogla da rodi naslednika, a zelela je da se njena nastojanja nastave. Dvadesetog septembra 2008, Dr Gertraud-Antonija se udala za njenog voljenog supruga, HH. PrincaWaldemar zu Schaumburg-Lippe, Sekundogenitur Nachod, sina HH. Danske princeze Feodore i rodjaka Njenog Visocanstva danske kraljice Margarete II. Njen suprug je pretendent na britanski presto.

Advertisement